TITANIJUM DIOKSID

About

S-GROUP DOO je od 01. januara 2018. generalni zastupnik kompanije KRONOS za sve zemlje bivše Jugoslavije. Kronos je jedan od najvećih proizvođača titana koji nudi širok asortiman titana za različite namene.

Titanijum dioksid je prirodno dobijen oksid titana. Jedan je od najčvršćih materijala na zemlji. Kada se preradi u fini prah, pretvara se u pigment koji obezbeđuje maksimalnu belinu i pokrivnost. Koristi se u bojama, premazima, građevinskom materijalu, kozmetici, farmaceutskoj industriji i mnogim drugim komercijalnim proizvodima.

Proces proizvodnje

Priroda ne daje titan dioksid u upotrebljivom obliku. Mora se pažljivo minirati u jednom od svojih čistih oblika i rafinirati u fine jednake čestice. Da bi se to postiglo, koriste se hloridni i sulfatni procesi.

KRONOS je dobio originalne patente za sulfatni proces i proizvodi pigmente titanijum-dioksida koristeći ovaj postupak kontinuirano od 1916. KRONOS koristi sulfatni proces za proizvodnju visokokvalitetnih sirovina za industriju premaza, mastila, vlakana i papira.

About
Services

TITANIJUM DIOKSID

Je sirovina/pigment u praškastom obliku koji daje maksimalnu belinu proizvodu.

Services

KONTAKTIRAJTE
NAS

Za detaljne kontakt informacije
posetite kontakt stranicu
odgovarajućeg sektora

S-GROUP DOO

Nova industrijska zona bb, Velereč
32300 Gornji Milanovac
Serbia

Tel: +381 (0) 32 722 350
Fax: +381 (0) 32 720 573

office@s-group.rs

www.s-group.rs

© 2020 S-GROUP
contact-section