PCM GRAF u vlasništvu kompanije S-GROUP

Od 25.aprila 2019. godine kompanija S-GROUP je postala vlasnik firme PCM GRAF doo. Proizvodno prometno preduzeće PCM GRAF doo osnovano je 22.04. 1991. godine. Početna ideja osnivača i vlasnika Živodraga Milićevića bila je proizvodnja PVC kancelarijskog programa, kao što su PVC fascikle, fotoalbumi, kožni vizitari, korice za rokovnike, kao i sve vrste kartonskih fascikli.

Kako se razvijala proizvodnja, a prodaja povećavala iz godine u godinu, 2008. firma počinje i sa proizvodnjom registratora.

 
 

U prvoj godini proizvodnje, prodaja beleži značajne rezultate i već nakon godinu dana biva prodato 47 000 registratora različitih boja i dimenzija. Specifični zahtevi tržišta uslovili su visoko prilagođavanje potrebama kupaca i ispunjavanje individualnih zahteva, što je doprinelo prevazilaženju očekivanja kupaca i njihovoj dugoročnoj lojalnosti. Ispunjavanje različitih zahteva kupaca dovelo je do tendencije rasta prodaje, pa je u poslednje 2 godine prodato izmedju 600 000 i 700 000 registratora na godišnjem nivou.

2019. godine dolazi do promene vlasništva, pri čemu PCM GRAF sada pripada Društvu S-GROUP doo. Skoro 30 godina nakon osnivanja i promene vlasništva, u svom asortimanu PCM GRAF broji 5 kategorija proizvoda:
- registratore
- kartonske fascikle
- arhivske kutije
- personalne dosijee
- kontinental mape